Siitepölyallergia – mistä apua?

Aivastelu, ihon ja silmien kutina, nenän tukkoisuus tai nuha – heinänuha alkaa usein lapsuudessa ja aiheuttaa elämänlaadun laskun jopa vuosikymmenten ajan. Terveyshaittojen kirjo on laaja: aina unihäiriöistä ja väsymyksestä oppimiskyvyn laskuun, erityisesti lapsilla.

Kielteiset terveysvaikutukset vaikuttavat sosiaaliseen elämään, oppimissuorituksiin ja työn tuloksiin. Noin 20% väestöstä kärsii kukkapölyallergiasta ja trendi on nouseva.

Oireiden sijaan tulisi taistella aiheuttajia vastaan

Allergian oireita voidaan tietenkin hoitaa lääkkeillä ja immuunijärjestelmän hoidolla.

Tärkeintä on kuitenkin poistaa oireiden aiheuttajat – allergiaa aiheuttavat aineet. Tässä olisi seurattava muutamaa sääntöä:

On hankittava ilman kukkapölypitoisuuden reaaliaikaisia tietoja.

Jos ilmassa on kukkapölyä haitallisissa määrin, on vältettävä ulkona oleskelua. Päivän aikana pidettyjä vaatteita ei saa säilyttää makuuhuoneessa ja ennen nukkumanmenoa on pestävä hiukset. Parasta on viettää lomaa korkeassa vuoristossa tai meren rannalla – ilma on siellä raikkaampaa ja kukkapölyä on vain vähän.

Mutta miten toimin kotona? Pidänkö ovet ja ikkunat kiinni? Huonetta ei saa yön aikana tuulettaa? Sitä ei tarvita.

Polltec auttaa

Kukkapölyltä suojaava verkko tarjoaa sisätiloihin luotettavan suojan kukkapölyltä ilman, että tuuletuksesta pitäisi luopua. Parempaa elämää – ilman kukkapölyä. Luotettava kukkapölyltä suojaava ikkunaverkko Neheriltä.

Helppo puhdistaa: sateet huuhtovat sileäpintaisesta kankaasta suurimman osan kukkapölyä pois. Myös kankaan mekaaninen puhdistus on helppoa ja nopeaa: huuhtelu juoksevalla vedellä ja kuivaus kuiduttomalla pyyhkeellä kevyesti.

Miten Polltec toimii

Polltecin kukkapölyltä suojaavassa verkossa on toisin kuin tavanomaisissa ilmaa ja valoa rajoitetusti läpi päästävissä tiheissä kankaissa verkoissa pitkänomaiset aukot, jotka ovat tiiveimmissä paikoissa isompia kuin kukkapöly.

Isommat aukot päästävät enemmän ilmaa ja valoa lävitseen, mutta kukkapöly tarttuu polyesterikankaassa olevaan kerrokseen ja pysyy siinä. Kuvassa on lähikuva kankaasta ulkoapäin katsottuna.